Jag ringde till Skatteverket. Som hos så många andra myndigheter, inrättningar så är det inte en människa man talar med först. Icke-människan sa  att jag skulle tala som vanligt som blev jag upplyst om.

Mitt ärende var lite svårformulerat för mig, så jag pratade helt enkelt på. Icke-maskinen fattade inte utan bad mig om föklara lite mer. Vid något tillfälle frågade den om jag ville xxx. Jag svarade nej, jag vill... Och så höll det på några frågor och jag pratade på tills icke-människan kopplade mig via telefonkön till en människa. Efter några minuter med människan var ärendet utrett. 

Dessa icke-människor kallas ibland AI eller Artificial Intelligence, artificiell intelligens. Men njae, så intelligenta är de inte alltid. 

Apropå AI så har man ju alla de fem stora amerikanska bolagen, Google, Apple, Facebook, Amazon och Microsoft, blivit påkomna att de har människor som lyssnar på röstigenkännade "hjälpmedel". Så AI är inte alltid bara AI.

Vill och vågar du ha smarta högtalare med mikrofoner i ditt hem?

Henrik Hemrin

2 september 2019

Comments powered by CComment

- on the web since 1998!

Human beings are very much the same, all over the world. Individuals are different. Advocate of human rights and real democracy for everyone.

© Copyright Henrik Hemrin

RSS feeds: Kunskap - Knowledge Ι Wisdom - Vishet Ι Walking to Linux Ι Mastodon

Contact and follow: Mail Ι Mastodon Ι Pixelfed Ι LinkedIn

Integritet - Privacy
Sitemap