SÖNDAG, AUGUSTI 21, 2005
Hur mycket kan jag beklaga mig?
Det finns alltid de som har det mycket sämre och andra som har det mycket bättre än jag. Det är fler som har det mycket sämre än mycket bättre, speciellt om jag tänker på saker knutet till materiellt, mat, hälsa, utbildning och liknande. Hur mycket kan jag beklaga mig inför mig själv och andra för mina problem?
posted by Henrik Hemrin @ 19:05 


ONSDAG, AUGUSTI 17, 2005
Passera spärren gående
De nya vändkorsen vid tunnelbanespärrar i Stockholm har fått en ny skylt att läsa vid utpassering: Passera spärren gående.

Är det för att undvika att passera springande? Är det för att undvika att man stannar upp? För att hålla ett lagom tempo? När man kommer till vändkorset inifrån finns en detektor som känner av att man kommer som frisläpper en spärr så att korset kan snurra baklänges jämfört med hur det snurrar när man passerar utifrån.

Jag funderar vidare.

Tjing
posted by Henrik Hemrin @ 21:38 


SÖNDAG, AUGUSTI 14, 2005
Lite kropp... Marathon
Just nu pågår Marathon i Friidrotts-VM. Paula Radcliffe leder. Hon tillhör de tyngsta i tätgruppen eftersom hon är relativt lång, det betyder ca 54 kg. Det är drygt 30 kg mindre än jag! Det måste vara stor skillnad att springa med en sådan kropp! Inte bara mindre fett, men hela belastningen på kroppen. För egen del undrar jag hur bra jag skulle springa med något kilo färre av bilringar. Men 54 kg, oj oj så lite kropp!

Tjingeling
posted by Henrik Hemrin @ 14:15 


Midnattsloppet
Det är dagen efter mitt tionde Midnattslopp.

På dagen innan loppet så funderar jag varför jag utsätter mig för detta, det är ju jobbigt! Men efteråt är det så roligt! Och även under loppet är det rätt gott stora delar att springa tillsammans med andra. Svettas o flåsas ihop. Hålla koll på egna och andras fötter som är så nära varandra. För att inte tala om starten, halvtimmen jag står där i startfållan och det blir så varmt av alla kroppar. Strax innan starten är det dags för löparlöftet att inte puttas o trängas liksom att låten Just idag är jag stark som spelas med Kenta.

Det gick rätt bra att springa igår. Jag missade målet att göra personbästa men fick ändå en för mig anständig tid så jag känner mig tillfreds.

På vägen hem kom jag i samspråk på tunnelbanan med en man som varit funktionär. Han hade tävlat i orientering i sommar, väldigt framgångsrikt i 90-årsklassen. Han var 89 år och det hade jag inte kunnat ana. Det var ett roligt möte!

Tjingeling
posted by Henrik Hemrin @ 13:04 


FREDAG, AUGUSTI 05, 2005
Mänskliga rättigheter
I dagens nyheter så har ett ämne varit Tony Blairs tal angående hårdare regler för att bekämpa terrorismen.

Det är skrämmande med talet om att kunna förlora medborgarskap. Jag förstod inte riktigt- som det framställdes i den svenska nyheterna kan medborgarskapet fråntas- och det sas ingen begränsning. Betyder det att alla kan bli fråntagna? Alla som är födda? Alla som har bott i Storbritannien i 10 generationer? Alla som är födda med annat medborgarskap? Är då alltså medborgarskapet man får som inflyttad att ses som tills vidare? Eller är det tills vidare för alla medborgare? Och blir man statslös om brittiskt medborgarskap är det enda man har?

Jag känner att det jag hörde känns skrämmande för en demokratisk stat som vill erkänna mänskliga fri- och rättigheter. Jag hoppas jag förstod en del lite fel, och i övrigt att beslut blir kloka. Självklart önskar jag en fridfull värld utan terrorister och andra som gör onda handlingar, och att man hittar sätt att förhindra betydligt bättre än vad man kan idag.
posted by Henrik Hemrin @ 19:36 

- on the web since 1998!

Human beings are very much the same, all over the world. Individuals are different. Advocate of human rights and real democracy for everyone.

© Copyright Henrik Hemrin

RSS feeds: Kunskap - Knowledge Ι Wisdom - Vishet Ι Walking to Linux Ι Mastodon

Contact and follow: Mail Ι Mastodon Ι Pixelfed Ι LinkedIn

Integritet - Privacy
Sitemap