SÖNDAG, JULI 31, 2005
Sol efter regn
Efter två dagar med mycket regn och en del åska har solen åter skymtats mellan molnen. Och lite blå himmel.
posted by Henrik Hemrin @ 12:25 


SÖNDAG, JULI 24, 2005
FN
Det är sommar. Det är skönt! Men också värt att tycka om tycker jag är årstiderna, att vi har fyra årstider. Till hösten ska FN ha viktigt möte om sin framtid. FN är så viktigt instrument för en bättre värld, må de bestämmade vara visa och modiga att fatta goda beslut. Jag lyssnade på betraktelse på sommarandakten idag om Dag Hammarsköld och bl a hans goda syn på att FN behövs för de mindre o svagare staterna. Dags bok om trosfrågor verkar väl värd att läsa.
posted by Henrik Hemrin @ 23:48 


FREDAG, JULI 22, 2005
Det är gott att leva, trots allt!
När konserten kom till sista numret, före extranumrena, så berättade Ulf Lundell om vad hans viktigaste budskap var denna kväll på Skansen. Att sätta upp på kylskåpet för att komma ihåg när det blir vinter och tungt, eller kanske det behövs redan i höst eller i augusti. Så rev han och bandet igång låten med budskapet Det är gott att leva trots allt. Jodå, han hann med ett antal fler låtar på sina 2.5 timmar. Härligt att vara med på konserten!
posted by Henrik Hemrin @ 00:30 


SÖNDAG, JULI 17, 2005
Le Tour d'France
Det är fascinerande hur duktiga de är! Tänk att som i dagens tävling med så mycket bergsstigningar hålla en snittfart på ca 33 km/h. Och när det varit lite lättare etapper så har det börjat dra ihop sig när det är 5-6 mil kvar. Jag som tycker det är en hygglig dagstur. Och de som gör det nästa dag igen. Och nästa. Helt otroligt! Cykel är kul- både att se och köra.

Tingeling
posted by Henrik Hemrin @ 22:30 


LÖRDAG, JULI 16, 2005
Trasiga människor
Jag har gått på sergels torg till och från t-banan de senaste två dagarna. Jag brukar byta tåg där, men håller mig i underjorden när jag jag inte gör ett stopp i stan. Den dåliga luften under taket utanför T-centralen och inne på T-centralen. Smuts o skit. Trasiga människor. Det är så deprimerande. Helst vill jag inte se det. Men de finns. Varför är världen sådan? Nordman hade en hyllning på konserten i tisdags till hemlösa, de som andra inte hinner lyssna till, men som också har något att säga. Vi är alla människor, lika mycket värda. Glöm inte det Henrik (jag själv alltså), och alla andra. Nattis.
posted by Henrik Hemrin @ 23:54 


TISDAG, JULI 12, 2005
Nordman i Kungsan!

Nordman

Konsert i Kungsträdgården ikväll med Nordman.
posted by Henrik Hemrin @ 22:50 


SÖNDAG, JULI 10, 2005
Bara att njuta!
När man inte har speciella problem med värmen, vad skönt det är att njuta av ljumma vindar, särskilt så här på kvällen. Synd att det inte är lika skönt på morgonen (trötter).
posted by Henrik Hemrin @ 23:33 


LÖRDAG, JULI 09, 2005
Pelle Snusk
Igår var jag i Rålambshovsparken och tittade på Pelle Snusk, en av Parkteaterns föreställningar den här sommaren. Jag tyckte inte den var speciellt bra- fattade den inte, fick inget sammanhang. Och heller inte speciellt rolig för stunden och i sina osammanhängade delar. Bäst var nog en del akrobatiska rörelser, och visst ett och annat mer också. Men det var en underbar kväll att sitta ute och njuta, med lite underhållning framför sig. Fattades bara brödet! Någon som har annan åsikt eller förståelse för pjäsen må gärna berätta!
posted by Henrik Hemrin @ 23:38 


TISDAG, JULI 05, 2005
Ingen fallskärm i västra skåne ikväll!
Ikväll är det förjudet att hoppa fallskärm i sydvästra skåne. Orsak: President Bush är- i Danmark! Tjolahopp!
posted by Henrik Hemrin @ 20:49 


Sommar o sol!

Det är gott att leva en sådan här dag! Solen skiner, det är varmt ute, jag är frisk och kry och arbetet är under kontroll utan negativ stress. Jag har cyklat till jobbet och ser fram emot en skön tur hem framåt eftermiddagen/kvällen. Det är så vackert just nu!
posted by Henrik Hemrin @ 12:17 


MÅNDAG, JULI 04, 2005
Golf, segling och demokrati
Funderade idag på golf och segling, det är sporter jag har svårt för att intressera mig för. Jodå, det finns fler.

Läste i tidningen idag på tunnelbanan det här om demokrati och Kina, att ordet demokrati är förbjudet. Skulle vilja läsa detaljerna, vad som är riktigt sant. Men det är läskigt. Hur ska jag kunna samtala med kinesiska vänner när sådana viktiga ord är förbjudna? Vad göra?
posted by Henrik Hemrin @ 08:47 


SÖNDAG, JULI 03, 2005
Salta ögon
Det är lite speciellt att jogga nu när det blivit varmt. Speciellt när joggingen är över, kommer in och ingen vind eller drag längre: kroppen blir alldeles blöt! Och det är svårt att se för det svider i ögonen av allt salt svett som rinner! Skönt!
posted by Henrik Hemrin @ 21:26 

- on the web since 1998!

Human beings are very much the same, all over the world. Individuals are different. Advocate of human rights and real democracy for everyone.

© Copyright Henrik Hemrin

RSS feeds: Kunskap - Knowledge Ι Wisdom - Vishet Ι Walking to Linux Ι Mastodon

Contact and follow: Mail Ι Mastodon Ι Pixelfed Ι LinkedIn

Integritet - Privacy
Sitemap