MÅNDAG, SEPTEMBER 26, 2005
Mitt tionde Lidingölopp del 2
Så har resultatet kommit, jag har gjort mitt sämsta Lidingölopp, 3:18:09. Jag enades med en kompis att det var ett jobbigt lopp pga av värmen. Det känns rätt bra i kroppen såhär två dygn efteråt. Inga blånaglar, inga blåsor och inte så farlig muskelvärk. Lite ömma framsidor på låren, och förstås lite här och där. Det krävs lite uppstart från sittande till full gångfart. Men inte alls tokigt. Jag är inte så dåligt tränad! I min startfålla såg jag två systrar jag sett förut i starfållan, minst en gång. Lustigt att man återser en del människor och minns att man sett dem.

Tingeling
posted by Henrik Hemrin @ 22:32 


LÖRDAG, SEPTEMBER 24, 2005
Mitt tionde Lidingölopp
Jag ställde klockan på sju. Lördag till trots. Jag åt en rejäl portion havregrynsgröt, leverpastejsmörgås, juice och kaffe. En normal men rejält tilltagen frukost. Vilade lite till sedan innan jag duschade, bredde köttbullemackor som packades i väskan tillsammans med lite choklad, energikaka, en banan och 1.5 l vatten.

9.40 gick tunnelbanan, ganska tom i början för att som vanligt fyllas på mer och mer inåt stan. Vid Liljeholmen var den frösta större ansamlingen av löpare och sedan fylldes det på för att vara fullt av löpare som klev av vid Ropsten. Jag såg ett hurtigt par jag är nästan säker på att jag sett förut på Lidingöloppet, hon hade en ryggsäck gjord av nummerlappar. Jag såg ett yngre par som såg så underbart lyckligt kära ut, hon lutade sitt huvud mot honom, stack sin arm i hans och andra tillgivna handlingar för att känna sig älskade nära sig. Kärleken sytes också i leende och ögon!

Det var ovanligt lite kö ut till Lidingövallen och bussen var framme redan runt 10.40. Strålande väder! Först en liten kisstur innan jag satte mig på gräsmattan i skuggan. Jag dukade upp mina mackor o vatten, lyssnade lite på Radio Stockholm och bytte om till tävlingskläder. Jag la mig ner med min väska som kudde och njöt. Mina ögon hade solens strålar mellan träden till vänster, det var blå himmel och jag tittade upp mot björkens topp strax framför mig och följde ett och annat höstlöv som singlade ner. En underbar förmiddag!

Sådär kvart över tolv lämnade jag in min väska och började vandringen till starten, det är ca 20 min promenad. På vägen en kisspaus ett 20-tal meter från vägen lätt dold av några träd, jag liksom så många andra, medan den stora folkmassan fortsatte att passera. På vägen vände jag mig om ett par gånger och såg vilken ringlande massa det var!

Framme vid starten gick jag in i min fålla, startgrupp 5 med start 13.10. Startskottet gick och jag var igång! Redan väldigt snart kände jag att jag var för varmt klädd. Efter några minuters löpande över gärdet tornade Lidingö folkhögskola/Utbildningscentrum upp sig rakt fram, denna gamla vackra byggnad och område som jag har så många gida minnen ifrån.

Svettpärlorna började komma nästan med en gång. Första km tog över 7 minuter, sedan blev det lite snabbare. Första femton var nog lite under 6-min tempo, och jag var högst någon minut från det vid 20 km. Men därifrån blev det en lång promenad efter vätskan för att återhämta mig. Jag kom ändå igång rätt bra att springa åter. Jag undrar om jag någonsin har druckit så mycket under och efter ett Lidingölopp. Drickan bara försvann (nästa kissande var hemma runt 19-tiden). Kanske var det denna värme och vätskeåtgång som påverkade att tiden rann iväg... på min klocka var detta mitt sämsta Lidingölopp med ca två minuter, och det förvånade mig. Självklart måste det också beror på hur tränad jag är. Jag blev allt lite besviken över tiden. Men ändå är jag nöjd med att ha sprungit runt, och utan olycka, och att jag faktiskt orkar med det hyggligt bra. Det ÄR en rejäl ansträngning att springa Lidingöloppet, det vet alla som provat på. Men så roligt. Så välorganiserat också!

Nu har jag ätit, druckit kaffe, duschat och tagit det lugnt en bra stund. Blir säkert skönt att krypa ner i sängen om en stund!

Slut på första rapporten efter årets Lidingölopp. Återkommer kanske...

Tingeling
posted by Henrik Hemrin @ 22:01 


FREDAG, SEPTEMBER 23, 2005
13.10 imorgon
Jag har hämtat min nummerlapp ikväll, plockat fram kläder mm. Imorgon bär det av till Lidingö för årets Lidingölopp. 13.10 startar jag min 30 km långa njutning. Fint väder ska vi få!

Tjolahopp
posted by Henrik Hemrin @ 21:42  


ONSDAG, SEPTEMBER 21, 2005
FN, EU och individens rättssäkerhet
EG-domstolens dom idag att med FNs säkerhetsråds beslut som grund, att det är rätt att man kan frysa privata pengar, neka person att ta jobb med mera... är läskigt. Har inte massans säkerhet fått för stor vikt jämfört med varje individs säkerhet? Det verkar fel!!! Artikel från Sveriges radio som exempel.

Trots allt:
Tingeling
posted by Henrik Hemrin @ 22:19 


TISDAG, SEPTEMBER 20, 2005
Oh my God!
Oh my God tycks vara ett inneuttryck just nu. Speciellt bland tjejer under tjugo år. Jag har en stark känsla att det är starkt inspirerat från TV-program med ursprung i USA.

Tingeling
posted by Henrik Hemrin @ 19:23 


LÖRDAG, SEPTEMBER 17, 2005
En vecka kvar!
Hejsan!

Nu är det en vecka kvar till Lidingöloppet! Det ska bli kul att springa igen. Idag var jag ute på min sista långa träningsrunda innan loppet. Jag trodde jag sprang snabbare än vad jag gjorde förra veckan på samma runda, men det var tvärtom. Nåväl, det gör inte så mycket!

Två omgångar med hundar stoppade idag min framfart lite grann: först en liten hund i koppel som inte nådde riktigt fram eftersom jag väjde, men det stoppade upp mig. Ett par km senare var det nästa hund, lite större o knubbig som var okopplad och nosade på mig tills ägaren kom fram. Ok, ingen av dem var riktigt aggresiv, inte ett bett fick jag... men det ÄR jobbigt med hundar som måste fram, speciellt de utan koppel. Jag träffade flera andra hundar på rundan som inte var något problem med.

Så är FNs toppmöte över. Det är bara att beklaga att man inte nådde hela vägen men vara glad för att man nådde någonstans. FN är trots allt det bästa vi har för frågor om Fred, Mänskliga rättigheter med mera. Lycka till i fortsättningen FN!
posted by Henrik Hemrin @ 18:50  


TISDAG, SEPTEMBER 13, 2005
Utrota fattigdomen nu

armband

www.utrotafattigdomen.nu
posted by Henrik Hemrin @ 22:48 


TORSDAG, SEPTEMBER 08, 2005
Visdomsord
Make the best use of what is in your power, and take the rest as it happens.

Epictetus (55 AD-135 AD); Greek-born Roman philosopher.
posted by Henrik Hemrin @ 19:47  


TISDAG, SEPTEMBER 06, 2005
Krig o fred
Det finns mycket att fundera på efter stormen i New Orleans, bland annat hur människor reagerar.

I skolan i måndags diskuterades att mänskliga rättigheter såsom de formulerats i FNs allmänna förklaring har anknytning till förnuftet, att vi med förnuftet inser att det är bättre att prata än att slåss för att lösa konflikter.

Men, när man väl är i krig (eller katastrof), då är vi inte alltid förnuftiga människor. Jag tänker också på hur enkelt förnuftiga människor i nazityskland kunde bli så oförnuftiga så snabbt och enkelt. Never again står det på ett minnesmonument i koncentrationslägret i Dachau i utkanten av München.

Hur är mitt förnuft vid kaos?

(skulle jag vara ordentlig skulle jag ge kredit till en del med referenser, men det får bero i denna bloggnotis)

Tingeling
posted by Henrik Hemrin @ 22:03  


MÅNDAG, SEPTEMBER 05, 2005
Östers IF
Östers IF vann borta mot Örebro idag! Nu finns det en klar chans att Öster kommer upp i allsvenskan igen. Vad kul det ska bli om det går så!

Tingeling
posted by Henrik Hemrin @ 22:48 


SÖNDAG, SEPTEMBER 04, 2005
Sensommarsöndag
Det finns mycket att skriva om när jag begrundar alla mina tankar!

Jag nöjer mig med att det varit skönt väder denna vilodag, denna söndag.

Tjolahopp!
posted by Henrik Hemrin @ 22:46 

- on the web since 1998!

Human beings are very much the same, all over the world. Individuals are different. Advocate of human rights and real democracy for everyone.

© Copyright Henrik Hemrin

RSS feeds: Kunskap - Knowledge Ι Wisdom - Vishet Ι Walking to Linux Ι Mastodon

Contact and follow: Mail Ι Mastodon Ι Pixelfed Ι LinkedIn

Integritet - Privacy
Sitemap