Här är jag med skivan i min hand! Singel-storlek. Ursäkta att jag men inte skivomslaget är i fokus, bättre nedan. [foto: Henrik Hemrin]

Till fotbolls-VM 1974 gavs skivan "Svenska fotbollslandslaget och Georg "Åby" Ericsson Vägen till VM ut. Åby var förbundskapten för landslaget. 

Huvudspåret är "Vi är svenska fotbollsgrabbar", text och musik av Georg "Åby" Ericsson. Sången framförs av Åby tillsammans med svenska fotbollslandslaget. 

Roligt att notera att landslaget verkligen var inblandade, som huvudaktörer. Skriven av förbundskaptenen och framförd tillsammans med spelarna. Inte som bakgrund till någon annan kändis, utan det var spelarna och förbundskaptenen som var de som framförde. De hade dock hjälp av Sven-Olof Walldoffs orkester. 

Skivomslagets framsida. [foto: Henrik Hemrin]

Bakre raden från vänster: Georg "Åby" Ericsson, Thomas Ahlström, Staffan Tapper, Ove Kindvall, Ralf Edström, Ove Grahn, Roland Sandberg. 

Främre raden från vänster: Björn Andersson, Björn Nordqvist, Ronnie Hellström, Jan Olsson och Bo Larsson. 

Alla namnen förutom Jan Olsson känner jag igen, nu så här 46 år senare.

Björn Andersson, back, tycks vara ende Öster-spelaren. Björn hade nummer 5 i landslaget vad jag minns. Han var också proffs i Bayern München, där han under en mängd år arbetade i klubben efter spelande karriären, kanske fortfarande. Hans spelande karriär blev inte så lång, någon knäskada. 

Skivomslagets framsida. [foto: Henrik Hemrin]

Förutom sång- och musik innehåller skivan några matchreferat med Lars Gunnar Björklund, Tommy Engstrand med Orvar Bergmark, berättat av Åke Strömmer. 

Henrik Hemrin

29 mars 2020

Comments powered by CComment

- on the web since 1998!

Human beings are very much the same, all over the world. Individuals are different. Advocate of human rights and real democracy for everyone.

© Copyright Henrik Hemrin

RSS feeds: Kunskap - Knowledge Ι Wisdom - Vishet Ι Walking to Linux Ι Mastodon

Contact and follow: Mail Ι Mastodon Ι Pixelfed Ι LinkedIn

Integritet - Privacy
Sitemap