Jag har läst många krönikor och texter av Rune Larsson genom åren. Han är en blandning av galen och jordnära person.

Mycket handlar om löpning. Galen såsom att springa tvärs över USA. Galen såsom att han har sprungit och vunnit Sparthalon i Grekland flera gånger, en liten löptävling på knappa 25 mil. Jag gillar Runes filosofi att man inte behöver krångla till det, man behöver inte komplicera löpning utan bara göra det.

Tex minns jag att han skrev en gång att blodpudding är bra mat för löpare med sitt järninnehåll. Och i samband med långlöparturer på träningsläger han varit ledare på (ni vet sådana där löparresor), att de stannar och fikar något gott.

Den här artikeln är en intervju, löpning, mm med Nils van der Poel. Ultrapasslöpning i lungt tempo är en träning (nu är nog lugnt tempo relativt, misstänker jag). Rune berättar att han och hans fru supportade Nils på en längre löprunda 2020, 16 mil, då Nils under löprundan käkade åt 4,5 kg risgrynsgröt (Nils köpte 10 såna där plastkorvar med gröt) och hamburgare på McDonalds.

Om du har lust, läs texten av Rune i Runner's world: Löpning en nyckel till Nils van der Poels OS-succé

Comments powered by CComment

- on the web since 1998!

Human beings are very much the same, all over the world. Individuals are different. Advocate of human rights and real democracy for everyone.

© Copyright Henrik Hemrin

RSS feeds: Kunskap - Knowledge Ι Wisdom - Vishet Ι Walking to Linux Ι Mastodon

Contact and follow: Mail Ι Mastodon Ι Pixelfed Ι LinkedIn

Integritet - Privacy
Sitemap