ONSDAG, MARS 30, 2011
Dagens löp
Det blev löpning en andra dag i rad! Den andra rundan med nya skorna. Inte för att jag flyger fram, men de springer okej. Idag tror jag att jag sprang lite snabbare i början, men lite långsammare i slutet, jämfört med igår. Slutresultatat blev 4 sekunder snabbare än igår på 5km. Lite mindre ont i foten än igår.

Tingeling

Etiketter: löpning

posted by Henrik Hemrin @ 21:46


TISDAG, MARS 29, 2011
Dagens löp
Jag besökte Löplabbet på hemvägen för att köpa nya löparskor. Väl länge sedan senast, 3.5 år.

Jag provade New Balance (som jag sprungit i nu), Saucony och Nike. Efter provande på löpbandet och hur storlekarna var, så bestämde jag mig för att köpa mina första Sauncony. Starkt röda med detaljer i silver och svart. 1600 kr.

Jag hade inte tänkt att springa, men kunde inte motstå en fekilometersrunda! Gick i rätt bra fart, långt ifrån snabbaste men snabbare än förut i vinter. Nytt för denna gång var också att det var visst dagsljus hela rundan och ingen halka. Men snubblade till på en iskant faktiskt.

Ont i hälen som vanligt. De nya skorna kändes bra.

Tingeling

Etiketter: löpning

posted by Henrik Hemrin @ 21:35 


LÖRDAG, MARS 26, 2011
Dagens löp
Kom ut på löprunda i slutet av dagsljuset när himlen ändrade färg. Ganska nära nollpunkten men klart och fint väder. Nu har snön och isen försvunnit från vägarna, stor skillnad från förra helgen. Skogsvägarna får dock vänta ett tag till, där finns snö.

Jag sprang till åttans vändpunkt bortanför Sturehov. Fick lite längre väg vid gula villorna eftersom det var vägarbete, fick springa vägen på andra sidan husen.

Jag tyckte jag höll hyggligt tempo och hade kraft att rycka på lite extra på slutkilometern. Jag är förvånad att klockan visade 2,5 minut längre än förra helgen, som i sin tur var långsammare än helgen före. Visserligen lite längre runda, men fattar ändå inte varför det skilde såpass i tid.

Under arbetsveckan har det inte funnits någon lucka för löpning, tråkigt.

Tingeling

Etiketter: löpning

posted by Henrik Hemrin @ 20:10 


SÖNDAG, MARS 20, 2011
Dagens skidlöp
Så blev det faktiskt en skidrunda till i år!

Spåren och terrängen var långt mycket bättre än jag trodde. Några plusgrader och strålande sol. Där solen låg på blev det lite mjuk snö. Men jag åkte idag på skuggsidan av åkern, inte åkt där förut. Jag trodde det skulle vara mer utan diken där, men det var inget problem och visst kan jag åka där fler vintrar. Och vem vet, kanske det blir mer i år till och med, även om det är tveksamt.

Tingeling

Etiketter: löpning, skidåkning

posted by Henrik Hemrin @ 20:34 


LÖRDAG, MARS 19, 2011
Dagens löp
Jag sprang samma tiokilometerssträckning som i söndags. Det tog dyga minuten längre och jag är lite förvånad. Visserligen gick det inte så snabbt men jag trodde snarare att det skulle gått snabbare.

Igår snöade det. Jag sprang utan dubbar, rätt skönt. Jag fick passa mig vid några tillfällen, men annars var det mest att det besvärade genom att jag inte fick riktigt fäste i marken, fötterna hasade bakåt vid avstamp.

Ett rådjur tittade på mig. Annars ingen speciellt som hände.

Kanske skidåkning imorgon.

Tingeling

Etiketter: löpning

posted by Henrik Hemrin @ 21:54 


TORSDAG, MARS 17, 2011
Dagens löp
Det var stark skymning, men ändå går det nu att springa utan totalmörker om jag slutar tidigt!

Jag tog en runda på fem km, utan dubbar. Lite halt på några ställen. Skönt med frisk luft och kroppsrörelse. Imorgon ska det snöa - skidsäsongen är kanske inte över?

Tingeling

Etiketter: löpning

posted by Henrik Hemrin @ 20:44 


SÖNDAG, MARS 13, 2011
Dagens löp
Det blev en löpnrunda idag igen!

Denna gång längre, 10 km. Jag höll mig på enbart asfaltsvägar. Det var en del is men jag sprang utan dubbar och genom att ta det lite försiktigt ibland så gick det helt ok.

Skönt att vara igång en lite längre stund, och orka det! Idag var det mulet väder, men uppehåll och vindstilla, med några plusgrader.

Etiketter: löpning

posted by Henrik Hemrin @ 17:48 


LÖRDAG, MARS 12, 2011
Dagens löp
Det finns fortfarande snö på åkrarna, men täcket är tunt och jag hade inte någon tanke på skidåkning idag. Onsdagens tur blir med största sannolikhet säsongens sista och det är dags att stoppa skidorna i skidfodralet och hänga upp i taket.

Solig dag idag och jag kom ut på runda innan skymningen. Jag tog på mig dubbar, två udda par. Den ena sprack sönder drygt halvvägs, jag vände om en bit för att hämta upp (så jag inte skräpar ner), det tog kanske 30-60s extra. Nu har jag en udda kvar, och det nya paret jag köpt i vinter men som jag kanske inte behöver förrän nästa säsong. Men, det kan ju komma nya snöfall ännu.

I övrigt rätt okej att springa. Ont i hälen fortfarande, men inte direkt hämmande. Inte speciellt högt tempo. Ska bli skönt att springa utan dubbar, och jag börjar få kondition och löpvana nog att snart springa milen igen.

Tingeling

Etiketter: löpning

posted by Henrik Hemrin @ 18:51 


ONSDAG, MARS 09, 2011
Dagens skidlöp
Det var ett par plusgrader. Jag gick ganska tidigt från jobbet, men kollektivtrafiken var inte med mig och klockan var 18.30 när jag promenerat fram till skidspåren. Med tanke på allt blask och kramsnö i bostadsområdet var jag ändå positivt överraskad att det var så pass torrt i snön på åkrarna som det var. Spåren som fanns i söndags kunde skönjas men hade i stort kollapsat, det var lite hårdare och mer lättåkt där men skidorna följde långa stunder inte alls spåren. Bitvis var det bättre att göra eget spår, det var inte så djup snö. Och det var lite fler ställen där leran låg fri. Stor skillnad på tre dagar! Det blev ändå ok motion att åka 5km, sen fick det räcka. Det var också första testen för mig att åka med pannlampa, och det var ok i känd terräng på platt mark. Detta kan mycket väl ha varit säsongens sista skidtur.

Tingeling

Etiketter: löpning, skidåkning

posted by Henrik Hemrin @ 20:41 


SÖNDAG, MARS 06, 2011
Dagens skidlöp
När jag joggade igår spanade jag ut mot skidspåren på åkrarna och det såg ut att vara bättre med snö än jag trodde.

Jag tog skidorna på axeln strax efter Vasaloppsvinnarna, herrarna och damerna, hade gått imål. Solen sken, nästan ingen vind och nära noll. Det var hårda och isiga spår. Skare men inte tillräckligt hård för att bära mig, väldigt svårt att åka vid sidan av spåret. Men spåren var bättre än förra helgen. På något ställe stack leran från åkern upp men det störde egentligen inte. Rundan lite annan sträckning och längre, bort till vägen vid Sturehov. Jag provade en bit på andra sidan vägen också, men där var spåren för dåliga. Konstigt nog såg jag inte en enda skidåkare! Två varv gav dryga 10 km enligt gps:en, och jag var trött. Jag hann lagom hem till sista milen på femmilen. De hade bara en mil kvar att åka; en sträcka som räckte väl för mig!

Tingeling

Etiketter: löpning, skidåkning

posted by Henrik Hemrin @ 18:55 


LÖRDAG, MARS 05, 2011
Dagens löp
Jag vägde om jag skulle åka skidor eller springa. Ville helst åka skidor men osäker på om det skulle gå. När jag sprang förbi skidspåret såg det ut som det kanske skulle gått, så kanske jag provar imorgon.

Nu lunkade jag runt 5km i solskenet, med dubbar på. Hård svallis på sina ställen, fick ta det lite försiktigt även med dubbar. Inte bästa farten i kroppen, men skönt att röra på mig.

Tingeling

Etiketter: löpning

posted by Henrik Hemrin @ 16:13


ONSDAG, MARS 02, 2011
Dagens löp
En liten femkilometersrunda efter jobbet, efter honungssmörgås, i kvällsmörkret. En stjärnklar kväll. Dubbar på, kändes bra även om det sträckor var barmark. Kändes okej, lite ont i hälen. Men halsen har fungerat bra nu ett tag. Lugnt tempo. Snart kan det vara dags att öka distansen lite.

Tingeling

Etiketter: löpning

posted by Henrik Hemrin @ 22:01

- on the web since 1998!

Human beings are very much the same, all over the world. Individuals are different. Advocate of human rights and real democracy for everyone.

© Copyright Henrik Hemrin

RSS feeds: Kunskap - Knowledge Ι Wisdom - Vishet Ι Walking to Linux Ι Mastodon

Contact and follow: Mail Ι Mastodon Ι Pixelfed Ι LinkedIn

Integritet - Privacy
Sitemap