LÖRDAG, MAJ 31, 2008
Skit
Städade balkongen fint för ett par dagar sedan. Det är naturligt att fåglar skiter. Men det är lite trist ändå att den nystädade balkongen fick en rad blaffor på väggen över blommorna. Och lite synd med fågelskiten i gräslöken och smultronen, trots att det är naturligt. Jag är också lite förundrad hur fågeln har flugit för att åstadkomma detta. Duvor och skator är vanligast på balkongen. Men måsar och andra finns förstås också i området.

Tingeling

Etiketter: fågelskit

posted by Henrik Hemrin @ 19:53 


FREDAG, MAJ 16, 2008
Special price for you
Jag har bredband från Com Hem.

Igår ringde Com Hem och sa att eftersom jag är en gammal trogen kund, eftersom jag varit schysst mot dem ville de vara schyssta tillbaka. Min abonnemangsform var så gammal att den inte finns längre. Han erbjöd ett nytt abonnemang där jag bara skulle få betala 199 kr/mån istf nuvarande 259 kr/mån. Men, det krävde 12 månaders bindning.

Jag frågade hur det gick att bryta avtalet i förtid. Det skulle gå men jag fick förstås betala avgifterna - vilket ju är detsamma som att inte kunna bryta. Sedan ändrade han sig så att det är så att Com Hem står för hälften, vilket skulle betyda att om jag efter en vecka säger upp avtalet skulle jag betala 6 mån och Com Hem 6 månader. Jag ställde om frågan och det verkar som han sa så, men jag undrar om han faktiskt visste vad han sa. Men, kanske stämmer det, bra i så fall.

Men från bisaken till huvudsaken!

Jag frågade om ifall jag inte varit kund och skulle börja bli kund, vad skulle det kosta då? Och svaret var 199 kr/mån, med 12 månaders bindningstid. Alltså precis samma pris som till den trogna kunden man vill vara schysst mot! Det schyssta är alltså att de ringer runt och tipsar om det lägre priset vid bindning. Jag tyckte att ett troget-pris borde vara något bättre än vad den helt nya kunden får.

Och för övrigt är löpande pris som jag har inte alls någon gammal form, alla deras bundna blir sådana när löptiden är över och man inte gör en ny bindning. Och pris finns på hemsidan.

Det är kanske bra att binda och få lägre kostnad, det är inte där knuten ligger. Men att kalla detta för att vara schysst mot en trogen kund, det är buffel och båg!

Tingeling

Etiketter: bredband, ComHem

posted by Henrik Hemrin @ 10:32 


TISDAG, MAJ 13, 2008
Duvor
Både igår och idag har jag jagat bort duvor från min balkong. De verkar gilla min blomlåda med fjolårsjord utan nyplanterade blommor. Men snart blir det blommor i lådan!

Tingeling
posted by Henrik Hemrin @ 10:22 0 comments
LÖRDAG, MAJ 03, 2008
Var är CD-spelaren?
Jag har en CD/DVD-spelare i min dator. Jag skulle spela en skiva idag, det är någon vecka sedan senast. Skivan matar in men det händer inget. Datorn kan inte prata med CD-spelaren. Efter en halv dags arbete med att avinstallera, leta drivrutiner, läsa nyhetsgrupper och allt annat så går det fortfarande inte. Nästa metod verkar vara att ändra i registret. Men, det får jag allt sova en natt på innan jag petar i registret. Varför slutar det bara att fungera???

Tingeling
posted by Henrik Hemrin @ 20:12 


FREDAG, MAJ 02, 2008
Hundnos
Det blev två korta hundstopp på dagens löparrunda.

Kanske jag gjorde fel som hejade på hundägaren när jag passarade - både hunden och ägaren hade sett mig tidigare. Hur som helst kom hunden springande och skällande, inte jätteargt tror jag, men skälla gjorde den. Och fram och nosa på mig. Så jag stannade, även om hundägaren försäkrade att den är ofarlig. Men, jag har svårt att helt lita på att en lös hund som skäller, springer ifatt mig och nosar med närkontakt är ofarlig. Jag borde kanske gosat med henne - hunden alltså.

Nästa hund var kopplad, och hördes ganska väl när den gav skall, vände om och sprang mot mig när jag hoppades på att passera. Tvärstopp och hundägaren höll emot.

Så inga bett idag heller!

Funderade på hur det vore om vi människor nosade på varandra, lika nyfiket som hundar gör.

Tingeling
posted by Henrik Hemrin @ 20:38

- on the web since 1998!

Human beings are very much the same, all over the world. Individuals are different. Advocate of human rights and real democracy for everyone.

© Copyright Henrik Hemrin

RSS feeds: Kunskap - Knowledge Ι Wisdom - Vishet Ι Walking to Linux Ι Mastodon

Contact and follow: Mail Ι Mastodon Ι Pixelfed Ι LinkedIn

Integritet - Privacy
Sitemap