TORSDAG, FEBRUARI 14, 2008
Damm
Vad mycket damm det blir! Och vad väl det syns soliga dagar som idag. Det blir bättre om en stund när solen går ner.

Tingeling
posted by Henrik Hemrin @ 15:33 


ONSDAG, FEBRUARI 13, 2008
Hotel Rwanda, Uppdrag granskning och Ring P1.
Och idag var det dags att titta på filmen Hotel Rwanda. Den handlar om tiden för folkmordet 1994. Filmen är som jag förstår verklighetsbaserad om ett hotell i Rwanda, en ljusglimt för de människorna, tyvärr var det en miljon som inte hade sådan ljuglimt utan mördades.

Tog tunnelbanan hem från skolan för att lagom sätta mig och se Uppdrag Granskning, om hur skit en del människor blir behandlade i Sverige. Och så undrar jag, hur tar tv-programmet ansvar för konsekvenserna för de människor som de visar, de utsatta? Det är inte de som ska behöva betala priset för att sanningen kommer fram.

Det finns så mycket ont - men också så mycket gott i människor. Må det goda i oss verka så världen blir godare för de som lider.

Läste på SR:s hemsida när jag skulle kolla nyheter att Alexandra Pascalidou ska in som programledare i Ring P1! Häftigt. Ett program jag inte sällan lyssnar till, fast det stör koncentrationen totalt. Men ibland är det gott att lyssna. Ibland blir det för pinsamt och de som ringers vägnar... men det är bra att de får yttra sig. Nu blir det spännande att se hur Alexandra kan förhålla sig att inte tycka så mycket själv! ;-)

Tingeling
posted by Henrik Hemrin @ 22:08 


SÖNDAG, FEBRUARI 10, 2008
Ezra - filmen om barnsoldater
Igår såg jag filmen om Ezra - en dramatisering angående barnsoldater i obestämt land i Afrika. Man talade engelska i filmen, antagligen för att inte fastna på ett speciellt land. Regissören var själv barn vid Biaffrakriget och har på så vis relationer till krig. Barnsoldater, enligt filmen, kan räknas till 300 000, inte minst i Afrika men även i Asien och kanske andra platser. I filmen kidnappades barn av beväpnade styrkor - i detta fall någon form av rebeller mot staten - medan de satt i skolan och blev alltså kidnappade för att omskolas till yrkessoldater. Droger gjorde dem utan känslor och minnen, Ezra mördade i sin egna by sin egna familj utan att själv minnas efteråt, av drogerna och/eller kroppens egna försvarsmekanismer att skydda sig från sina fruktansvärda minnen.
Tingeling
posted by Henrik Hemrin @ 20:44

- on the web since 1998!

Human beings are very much the same, all over the world. Individuals are different. Advocate of human rights and real democracy for everyone.

© Copyright Henrik Hemrin

RSS feeds: Kunskap - Knowledge Ι Wisdom - Vishet Ι Walking to Linux Ι Mastodon

Contact and follow: Mail Ι Mastodon Ι Pixelfed Ι LinkedIn

Integritet - Privacy
Sitemap