Jag uppdaterade Linux Mint operativsystem på två knädatorer idag, från release 20 till 20.1. Cinnamon på den ena och Xfce på den andra. Det tog ca 20 min per maskin inkl nerladdning. Allt fungerade smärtfritt.

Bland annat ingår två nya intressanta program i grundpaketet: Hypnotix och Web Apps.

Hypnotix är ett "ihopsamlingsprogram" för IPTV. Det som finns med i installationen är koppling till en "lista" med fri IPTV. Provade, verkar funka. Slog bl a på svenska Öppna kanalen som visade Bröderna Cartright, provade också någon nyhetskanal från England och USA. Det finns säkert andra liknande program, och man kan ju gå mer direkt, men den här verkar vara en smidig väg för att hitta en mängd kanaler.

Web Apps har jag inte provat men verkar smart. Det är när det är program som körs i webbläsare. Då kan man liksom skapa sig en egen App av den. Något i bakhuvudet säger att denna ursprungligen kommer från Peppermint OS, men jag kan minnas fel. Verkar smart i alla fall!

Henrik Hemrin

10 januari 2021

Comments powered by CComment

- on the web since 1998!

Human beings are very much the same, all over the world. Individuals are different. Advocate of human rights and real democracy for everyone.

© Copyright Henrik Hemrin

RSS feeds: Kunskap - Knowledge Ι Wisdom - Vishet Ι Walking to Linux Ι Mastodon

Contact and follow: Mail Ι Mastodon Ι Pixelfed Ι LinkedIn

Integritet - Privacy
Sitemap